Always telling the truth is the most important consideration in any relationship between people.

Telling the truth is not easy when the experienced situation is on the harder side. The urge to lie comes from a fear of losing someone or hurting their feelings. Personally, I agree with the statement that telling the truth is the most important consideration in any relationship between people. I am going to explore my thoughts in the following essay.

To start with, truth always finds a way to be told. People learn about lying in the first years of their consciousness and find it fun to do until  meeting their first boomerang. Besides, always telling the truth removes the anxiety from humans hearts and lets them live relieved. For example human beings are born with a natural detector called conscience which allows them to know if they are doing the right thing or not. Moreover, people should treat others the way they would like to be treated.

Second of all, telling the truth helps with feeling good about yourself, as you continue to gain better communication habits. Another advantage of always telling the truth is knowing that you develop trust in yourself from people around. To instance, my life has changed drastically when I made a decision to tell the truth in every situation, so it lets me always have my answers ready. Using this new habit made me realize how the opinion of myself has improved in other’s eyes. It is very important to learn how to deliver the truth without hurting anyone and becoming the bad man. Moreover, telling the truth is the better solution from escaping the unpleasant situations.

To conclude, I have told my opinion on always telling the truth, that it will never hurt as much as finding out that you have been lied to. My intension is to develop skills in communications and be able to help others in the future with my own experiences and examples.

Life today is easier and more comfortable than it was when your grandparents were children.

The world develops everyday and developing means bringing helpful things into this life. Nowadays, technological improvements have drastically changed our lives in different aspects. I surely agree with the statement saying, that today life is easier and more comfortable than it was when my grandparents were children. I believe in the point brought up because of two reasons, which I am going to discuss in the following essay.

To begin with, it is not a secret that life is full of daily challenges, that now became easier to overcome thanks to amazing inventions. Inventions are not always technological but medical, which are as important as technology if not more. To instance, schools teach history, that gives people information about the endless diseases that were killing a big mass of population. Families were having ten children when only five could survive. This was because of the lack of vaccines. Moreover, this is a big argument about why life was harder decades ago.

Second of all, human beings do not mind complaining. Grandparents are a vivid example of people who love to tell stories. For example, my grandparents are people of Soviet Union, as well as my parents are partly. This helps me to imagine the times with no technology. Thinking about it from the future makes me realize how blessed the life is nowadays. We are able to exchange information with our friends or family in instant and have information about all the possible topics in our smartphones. Overall, I find this fact as one of the best changes since those times. In conclusion, I have explored my reasons about why the life is easier now than it was when my grandparents were children. As much as my life could not be better, I wish that my grandchildren will be born in a world easier than mine.

Tourists in Aparan

Two days ago I took part in an interesting English project. The project was about visiting Aparan as tourists to see what would non-armenian speakers experience. Our group was lucky enough to meet the nicest villagers. We visited a few houses. Most of them didn’t speak english at all, but it wasn’t a problem neither for us, nor for them. We managed to ask for apples, carrots and cabbage by sign language. The village residents were so nice and kind by welcoming us to their houses. They were suggesting us places to see and asking to visit them again in the future. This experience made me love my country and people even more because of innocence of some people. I am so happy to be sure that any real tourist will leave my country with a smile on their face and stories to tell.

Bash Aparan Heroic Battle Memorial

Bash Aparan (1974-1979) Heroic Battle Memorial is located in Aparan. The monument was erected in memory of the Battle of Bash-Aparan (1918), when brave Armenian soldiers managed to defeat the Turkish invaders. The monument seems to consist of three tabernacles, which merge into one whole. The first altar symbolizes the memory of the victims of the Armenian Genocide (1915), the second the memory of the brave heroes of the Bash-Aparan battle, and the third is dedicated to the soldiers who died in the Great Patriotic War. Looking back at the monument, you will see that the outline of the structure is similar to Mount Aragats, located near Aparan, symbolizing the stability, courage and strength of the locals. Not far from the memorial is the tomb of the legendary Armenian General Dro (Drastamat Kanayan). Under his command, the Armenians twice repulsed the regular attacks of the Turkish troops. Drastamat Kanayan, the leader of the Aparan heroic battle, was buried here in 2000

The Hazards of industrial agriculture

  1. According to paragraph 1, mots people think that industrial agriculture b) maximizes profits by spending money on health and environmental concerns.
  2. According to paragraph 1, the word “adverse” is closest in meaning to d) additional.
  3. According to paragraph 2, which of the following is NOT a human health risk associated with industrial agriculture? d) altered growth patterns
  4. According to paragraph 2, what can be inferred about genetically modified food? a) They are not labeled in grocery stores today.
  5. According to paragraph 3, the word “exacerbates” is closest in meaning to d) worsens.
  6. According to paragraph 3, the word “these” refers to a) synthetic fertilizers
  7. In paragraph 4, the author includes information about “the preponderance of nitrogen in fertilizers” in order to
  8. According to paragraph 5, microorganisms are necessary to accomplish which of the following tasks? a) generate nutrients in the soil
  9. According to paragraph 5, the word “eradicate” is closest in meaning to c) reduce
  10. According to paragraph 6, what is the effect of crop rotation? d) the soil remains consistently healthy

Fast food addiction

1. According to paragraph 1, its refers to

d)world

2. Look at the four squares in paragraph 1 that indicate where the following sentence could be added to the passage. Furthermore, the characteristic teen packs on the pounds during a biweekly visit to the nearest fast-food diner. Where would the sentence best fit?

c)

3. According to paragraph 2, these substancesrefers to

d) sugar and fat

4. According to paragraph 2, that refers to a)brain activity 

5. According to paragraph 2, this meal-sized potion refers to

d) McDonald’s and Burger King

6. Look at the four squares in paragraph that indicate where fhe following sentence could be added to the passage. This heavy dosage is evident in an examination of typical servings in various fast-food restaurants.

Where would the sentence best fit?

b)

7. According to paragraph 3, these naturally occurring painkillers refers to 

b)endogenous opioids 

8. According to paragraph 3, here refers to d)the nucleus accumbens

9. According to paragraph 3, its refers to b)dopamine

10. Look at the four squares in paragraph 3 that indicate where the following sentence could be added to to the passage. A second addictive effect stems from the production of another neurotransmitter, serotonin, which acts to soothe or calm the individual, hence the label comfort food.

Where would the sentence best fit?

d)

11. According to paragraph 4, their refers to

a)animals

12. According to paragraph 4, this refers to c)the fact that although the animals were found to injest increasing amounts of the potent liquid, their total production of brain opiates was, in fact, diminished. 

13. According to paragraph 4, a geater quantityrefers to

b)fat and sugar

14. Look at the four squares in paragraph 4 that indicate where the following sentence could be added to tha passage. Specifically, chattering teeth and shaking were the symptoms observed when sugar was cut out of their diet.

Where would the sentence best fit?

b)

15. According to paragraph 5, this refers to

d)the heftier the individual, the fewer dopamine receptors are present

Giving up is the birth of regrets

Motivational speeches are what I need in my life right now. I am in a stage when I am bulinding my future. I spend my days and hours with worry in my heart because I am scared of failure.

Recently I’ve watched Deshauna Barber’s motivational speech and it really did change something in me. I realised that I’m not alone in this big world, that it is okay to go down because there is only way out and It is going up.

Now I know that I will regret every time I give up. Hearing “No”, should be our motivation to make “Yes” happen. Life is easy if we decide that it is. Just take risks, trust and work.

Deshauna Barber “ GIVING UP IS THE BIRTH OF REGRETS

The Big Bang and Parallel Universes

1. Which of the following best expresses the essential information in the highlighted sentence? Incorrect answer choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

Many of these propose the concept of multiple or parallel universes as part of their theories.

a) Cosmology and physics conclude that multiple or parallel universes are part of many of theirs theories.

2. Which of the following best expresses the essential information in the highlighted sentence? Incorrect answer choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

Quantum fluctuations involve the spontaneous appearance of matters and energy out of nothingness and are described in quantum field theory, a field of physics outlining how matter functions at the atomic scale.

d) The sudden development of something out of nothing is called a quantum fluctuation.

3. Which of the following best expresses the essential information in the highlighted sentence? Incorrect answer choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

Interestingly, those who support Cosmic Inflation Theory submit that if there was one quantum fluctuation, there surely must have been others, and this gives credence to the idea of multiple universes.

b) Cosmic Inflation theorists support the concept of multiple universes because of the likelihood that other universes have been created by quantum fluctuations similar to the one that created ours.

4. Which of the following best expresses the essential information in the highlighted sentence? Incorrect answer choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

Everett proposes that whenever different possibilities exists at a quantum level. all outcomes are accommodated by the creation of parallel universes.

a) According to Everett, parallel universes are created when various courses of action are possible, and each of these universes develops differently because of the difference in one decision.

5. Which of the following best expresses the essential information in the highlighted sentence? Incorrect answer choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

Most recently physicists have been formulating a description of the fundamental building blocks of the universe, and as an extension of Einstein’s dream to develop a Theory of Everything, have tried to tie this to a model associated with the observable evidence supporting the Big Bang scenario.

c) In accordance with Einstein’s wish to develope a Theory of Everything, physicists are attempting to relate the Big Bang theory to an understanding of the basic elements of the universe.

2020-2021 conclusion

This school year was full of work. We have done, movie discussions, flashmobs,destination discussions, wrote essays and even tried to do some TOEFL topics. I have improved my english very much, I can feel it in my speech and writing skills.

Weddings in my country

Here are the links of some topics that I found really interesting to do.

Translation

Whether or not it is reasonable to celebrate New Year in 2021?

The film “Gifted”

John Ballard by Edgar Lee Masters

Fast food addiction

Astrology

I’m very happy about my journey this year because the projects have helped me with my improvement and I have learned a lot of facts that I didn’t know before.

Epigenetics

1. Which of the following best expresses the essential information in the highlighted sentence? Incorrect answer choices changes the meaning to important ways or leave out essential information.

Alternatively, inappropriate lifestyle choices such as smoking, drinking and overeating can activate the genes for various disease, which can be passed on to future generations without ever altering the DNA sequence.

c) In contrast, children can be at risk for disease due to their parents’ unhealthy habits.

2. Which of the following best expresses the essential information in the highlighted sentence? Incorrect answer choices changes the meaning to important ways or leave out essential information.

In histone patterning, a second chemical tag affixes itself in proteins called histories inside the DNA coil and and tightnes or loosens it, thereby preventing or promoting gene expression.

b) Genes can be turned on or off by chemical compounds that attach themselves to histones.

3. Which of the following best expresses the essential information in the highlighted sentence? Incorrect answer choices changes the meaning to important ways or leave out essential information.

While both possess the same permanent DNA, their epigenomes become increasingly individualzed as they age, especially for those who live apart and have different habits.

a) As identical twins get older, their epigenomes grow more differentiated even though their DNA remains the same.

4. Which of the following best expresses the essential information in the highlighted sentence? Incorrect answer choices changes the meaning to important ways or leave out essential information.

For instance, a diet supplemented with grains, green vegetables, legumes and oranges has been effective in maintaining normal DNA methylation patterns.

c) Healthy DNA methylation patterns can be regulated trough dietary additions for example…

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Design a site like this with WordPress.com
Get started